Rick Schasfoort op Twitter
Rick Schasfoort op LinkedIn
 
HomeProfielAanbestedingenInterim ManagementExploitatiesRelatiesContact
Profiel


ir. Rick Schasfoort
Het ondernemen is Rick Schasfoort (1970) met de paplepel ingegoten. Vanaf jonge leeftijd werkt hij met veel plezier in het tankstation van de familie. Tijdens zijn studie Technische Bedrijfskunde aan de Universiteit van Twente gaat hij drie jaar werken in Zeeland. Hij werkt hier als manager van Het Arsenaal in Vlissingen en Miniatuur Walcheren in Middelburg. Hij bewaart goede herinneringen aan een bezoek van Koningin Beatrix aan Het Arsenaal waarbij hij als gastheer mocht optreden. Na zijn vertrek uit Zeeland doet hij in opdracht van het Bureau voor Toerisme Zeeland een haalbaarheidsonderzoek voor het Museumhavenproject Zierikzee. Na het afronden van zijn studie wordt hij directeur bij Lithographic in Enschede. In deze functie heeft hij veel geleerd over het drukproces. Hierna werkt hij als commercieel manager bij Miracle Planet Enschede. Hier was hij aangesteld voor het vormgeven van de marketing en sales activiteiten. Een groot openingsfeest was onderdeel van de hele campagne. Tevens was hij hier woordvoerder. Hierna reisde hij als salesmanger voor Lakatex uit Goor Europa door.

In 2003 keert hij weer terug bij het familiebedrijf. Hij neemt de exploitatie van het tankstation over en behaalt een jaar later de benodigde papieren voor het taxibedrijf. In 2005 steekt hij veel tijd in het opstellen van de offerte voor de aanbesteding van de Regiotaxi voor het perceel Wierden. Sinds juli 2006 verzorgt Taxi Schasfoort Twente de Regiotaxi in de gemeente Wierden. In dit jaar bestaat het familiebedrijf al 75 jaar. Mede door de Regiotaxi is het taxibedrijf de laatste jaren goed gegroeid. Tot juni 2010 is hij directeur van Schasfoort Holding en Taxi Schasfoort. Vanaf oktober 2013 is hij verantwoordelijk voor de exploitatie van Tankstation Zuiderval in Enschede.

Naast zijn werk maakt hij ook de nodige tijd vrij voor diverse bestuursfuncties. Zo is hij van 1999 tot 2010 secretaris van de Wierdense Zomerfeesten, Wiezo. In maart 2010 is hij met voorkeursstemmen gekozen tot gemeenteraadslid, voor VVD-GB, van de Gemeente Wierden. Op dit moment is hij lijstrekker voor de VVD richting de gemeenteraadverkiezingen van 19 maart 2014.

Dankzij de variëteit aan werkzaamheden die Rick Schasfoort heeft verricht, is hij goed in staat andere bedrijven te helpen met het opstellen van een offerte bij complexe aanbestedingen. Ook het implementatie traject is voor hem bekend terrein. Hiernaast biedt hij zich ook aan als interim professional in de automotive en recreatie sector. In tegenstelling tot de meeste andere interim managers staat hij zelf ook in de klei en weet hij hierdoor goed wat de wensen zijn van ondernemers. Tot slot houdt Schasfoort Consultancy zich aanbevolen voor nieuwe exploitaties.

Schasfoort
Consultancy,
helpt, werkt
en onderneemt!